Bij Sensz leeft al jaren het idee om een tool te ontwikkelen die medewerkers in Horeca- Food- en Zorgbedrijven op een creatieve manier zal prikkelen om meer te willen weten over het onderwerp. Voedselveiligheid wordt steeds meer ‘hot’. Gasten zijn zich er beter van bewust. Maar bedrijven zijn er kwetsbaar in. Met wisseling van werknemers, tijdelijke krachten is de kennis van dit onderwerp niet altijd goed geborgd.
Het leren nemen van verantwoordelijkheid voor een voedselveilige omgeving door de werknemers op de werkvloer en het daadwerkelijk in actie komen als het nodig is, is essentieel. ‘Dan is het wel belangrijk dat je een goede basiskennis hebt’, zegt Rosmaryn Wesselman, directeur van Sensz en initiatiefnemer van de nieuwe module. Middels www.sensz.nl/senszteaser kan de branche alvast kennis maken met een korte introductie.
Sensz laat weten als als eerste te kiezen voor een andere insteek. ‘Onze mensen geven dagelijks trainingen en adviezen om voedselveiligheid te borgen in organisaties en zelfstandige bedrijven. Sinds deze week hebben we een mooi vormgegeven concept waarin cursisten in circa 1,5 uur door middel van een game alle essentiële aspecten op het gebied van voedselveiligheid doorlopen.’