nieuws

Elektronische maaltijdcheque gaat groeien in België

Catering

De elektronische maaltijdcheque zal dit jaar een forse groei te zien geven. Dat verwachten Edenred en Sodexo, twee uitgevers van maaltijdcheques in België. Zij schatten dat dit jaar 15 tot 30 procent van hun bedrijfsklanten overstapt van de papieren naar de elektronische maaltijdcheque, meldt Standaard.be.

Elektronische maaltijdcheque gaat groeien in België

Begin december vorig jaar werd de elektronische versie van de maaltijdcheque gelanceerd. Dit was niet veel meer dan een symbolische start. De uitgevers van maaltijdcheques moeten op facilitair gebied nog veel werk verzetten.

Daarnaast zal men restaurants, kleinhandel en voedingsketens over de streep moeten trekken. In de praktijk betekent dat: het maken van afspraken over de plaatsing van een terminal voor de kaart waarop de maaltijdcheques zijn opgeladen. Inclusief het prijskaartje dat daaraan vast hangt.

Dat veronderstelt een gedragswijziging, aldus Standaard.be. Jos Trippaers van Sodexo wijst er op dat vandaag heel wat bedrijven papieren maaltijdcheques aanvaarden om die daarna zelf te gebruiken bij aankopen in de groothandel. Met de invoering van de elektronische maaltijdcheque is dat niet langer mogelijk.

Edenred (het vroegere Accor) stelt dat het al afspraken heeft met 600 bedrijven. Die zijn samen goed voor 80.000 werknemers, zegt Cordiez. Sodexo houdt het er op dat er tot nog toe enkele duizenden gebruikers zijn van elektronische maaltijdcheques.

Reageer op dit artikel