nieuws

Lelystad zet ‘milieuwinst’ op het menu

Catering

Milieuwinst op het menu? Dat doet de gemeente Lelystad in samenwerking met ISS Catering Services. Lelystad heeft het verkleinen van haar ‘voedselvoetafdruk’ hoog op de agenda staan. In de aanbesteding van de cateringvoorzieningen van het recent verbouwde gemeentehuis is hier dan ook specifiek op gelet.

Lelystad zet ‘milieuwinst’ op het menu

Samen met ISS Catering Services, die het concept Company Kitchen in het stadhuis voert, wordt een serieuze bijdrage geleverd aan het duurzaamheidsbeleid door ‘milieuwinst’ op het menu te plaatsen.

Maar wat houdt dat in? Maarten Poels directeur van ISS Catering: ‘Dat betekent aandacht voor biologische producten, lokale producten, minder tot geen verpakkingen, duurzame koffie, restafval vermindering en commercieel ondernemen.’ Hij voegt toe dat het gehele project wordt begeleidt door het Centrum voor Biologische Landbouw.

Reageer op dit artikel