nieuws

Student HvA klaagt over te hoge prijzen

Catering

Zeventien van de twintig producten zijn onder de vlag van de nieuwe cateraar Eurest duurder geworden, terwijl men aannam dat ze voordeliger zouden zijn. Dat meldt Foliaweb.nl over de catering bij de Hogeschool van Amsterdam. ‘De daghap voor studenten kostte nog geen vier euro, dat is nu ruim vijf euro.

Student HvA klaagt over te hoge prijzen

Dat blijkt uit een rondgang in de kantine op het Binnengasthuisterrein. Volgens Lex Sietses, student-lid van de Centrale Medezeggenschapsraad van de HvA, is er sprake van een fout. ‘De prijzen komen niet overeen met hun offerte. Dit is geen voldoende waard, ik noem het opstartproblemen. Als ze vrijdag opgelost zijn heb ik geen bezwaren meer,’ aldus Sietses, die er eerder op wees dat de producten van de nieuwe cateraar juist positief moesten uitpakken voor de portemonnee van de student.

Zo zou een kop koffie (150 cc) 20 cent moeten gaan kosten, momenteel is dat echter 1,25 euro voor een kop van 220cc, aldus Foliaweb.nl. Verder zou een deel van de producten missen die in de offerte zijn aangeboden. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kom basissoep voor 28 cent. Momenteel kunnen studenten alleen soep krijgen voor zeventig cent.

Wim van der Meer, die namens de HvA-UvA de selectie van een nieuwe cateraar begeleidde, laat weten dat de prijzen aangepast zullen worden.

De catering op de hogeschool en universiteit is op 1 januari overgenomen door Eurest, de cateraar van de Vrije Universiteit en de TU Eindhoven. De nieuwe cateraar wil meer aandacht besteden aan gezonde en biologische producten, zonder daarvoor meer geld te vragen. Dit was een belangrijke eis van de studenten die betrokken waren bij de selectieprocedure.

Reageer op dit artikel