nieuws

Roze koeken in de ban op school

Catering

Scholen moeten roze koeken in de ban doen in hun kantines en in plaats daarvan gezonde voeding verkopen. Dat zegt minister Schippers (Volksgezondheid) in het Algemeen Dagblad. Zij wil dat scholen hun verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen overgewicht onder kinderen. Ook moeten kinderen weerbaar gemaakt worden tegen de verleiding van junkfood en snoep.

Roze koeken in de ban op school

Schippers is van oordeel dat de overheid het makkelijker moet maken om gezond te kiezen. ‘We moeten de voedingsindustrie aanspreken om minder verzadigde vetten te gebruiken en gemeenten moeten de buitenruimte zo inrichten dat kinderen niet ontmoedigd worden om buiten te spelen.’

Scholen zouden kinderen weerbaar moeten maken voor verleidingen. ‘Zoals we kinderen ook op een normale manier leren omgaan met seks, moeten ze ook leren wat normaal eten is. En ouderen die hun kinderen zonder ontbijt naar school sturen of chips meegeven als lunch moeten worden aangesproken.’

Reageer op dit artikel