nieuws

Kwestie halalsnacks VU opgehelderd

Catering

Het bestuur van de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam laat op haar website weten in gesprek te zijn gegaan met Eurest. Aanleiding is de klacht over het halal-eten in de VU-kantine met betrekking tot de bereiding van snacks. Halalsnacks werden in hetzelfde vet bereid als niet- halalsnacks.

Kwestie halalsnacks VU opgehelderd

Het bestuur meldt: ‘In het gesprek met de vestigingsmanager, chef-kok en operations manager is duidelijk geworden dat er een verschil bestaat in de bereidingswijze tussen de warme halalmaaltijden en de halalsnacks.’

Vanwege een gebrek aan middelen heeft Eurest de verkoop van de halalsnacks in de VU-kantine tijdelijk stopgezet. Het bestuur: ‘Degenen die graag een halalsnack willen nuttigen, verwijzen wij door naar de kantine van het Wiskunde en Natuurkundegebouw, de Medische Faculteit en het ACTA-gebouw. Hier worden de snacks namelijk wel apart gefrituurd.’

ISA zal in samenwerking met Eurest naar alternatieven kijken om de verkoop van halalsnacks tevens in het VU-Hoofdgebouw mogelijk te maken. ‘Tot dan verwijzen wij jullie naar de voornoemde gebouwen voor de halalsnacks. Voor de warme halalmaaltijden kunnen jullie vooralsnog terecht bij de kantine van het VU-Hoofdgebouw.’

Reageer op dit artikel