nieuws

Meinders Catering experimenteert met groen vervoer in rode bus

Catering

Meinders Catering laat weten als eerste cateraar een elektrische wagen in te zetten voor geconditioneerd transport. Met een -overigens rode- elektrische bestelwagen bezorgt de cateraar eten en drinken voor bedrijven in de Amsterdamse binnenstad. De overstap op groen vervoer – schoon en stil – is een van de duurzame stappen van de onderneming.

Meinders Catering experimenteert met groen vervoer in rode bus

Directeur Richard Spierenburg: ‘We gaan zuinig om met energie en grondstoffen en dan is een elektrische auto een logische keuze. De groene auto maakt onze onderneming duurzamer. Groen vervoer past bij onze kijk op catering: vers en puur.’

Als de proef met de elektrische bestelwagen voor gekoeld transport succesvol is, wil het Amsterdamse cateringbedrijf alleen nog met groene, elektrische wagens rijden. In Groot-Amsterdam zijn veel initiatieven voor groen vervoer. Meinders Catering draagt graag bij aan een nog schoner Amsterdam. De nieuwe bestelwagen is een elektrische Ford Transit Connect, sinds eind vorig jaar beschikbaar voor de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel