nieuws

17.500 kilometer trip Van der Loo gaat door

Catering

Gert Jan van der Loo gaat hoe dan ook de rally Amsterdam-Bejing rijden. De partycateraar zegt dit nadat er financiële problemen zijn gerezen rond de 17.500 kilometer lange trip voor classic cars. Een aantal teams is afgehaakt, maar het merendeel wil doorgaan.

17.500 kilometer trip Van der Loo gaat door

Dertien teams zijn afgehaakt omdat een gat in de begroting gedicht moet worden van 2,5 miljoen euro. De rallyduo’s vinden het te gortig om het inschrijfgeld a 30.000 euro nog eens op te hoesten, zo meldt Het Parool. Om hun inschrijfgeld nog terug te zien hebben de afhakende teams zelfs het faillissement van de organisatie aangevraagd. Er wordt getracht tot een oplossing met hen te komen.

De 87 teams die wel door willen gaan, waaronder Van der Loo en rallypartner en maatje Cees van Rijswijk, geven een financiële injectie. Ook zouden nieuwe sponsors zijn gestrikt. Partycateraar Van der Loo is al ruim twee jaar bezig met voorbereidingen voor de rally en wil niet van opgeven weten. ‘Ik ga hoe dan ook de rally rijden.’

Zaterdag 15 juli is de start van de Amsterdam-Bejing Classic Car Endurance Rally 2006, zoals deze voluit heet. De teams rijden in hun oldtimers in vier weken door veertien landen. Van der Loo en Van Rijswijk besturen om beurten hun Mercedes 250 SL Pagode.

Lees hier het artikel over de presentatie van de rally van Van der Loo.

Reageer op dit artikel