nieuws

2008 goed jaar voor Albron

Catering

2008 is een goed jaar geweest voor Albron. Het bedrijf zag de omzet met 7,6% stijgen naar 269,2 euro. De nettowinst namt toe met 6,1% tot 6,4 miljoen euro. De op één na grootste cateraar van Nederland heeft de groei te danken aan de maaltijdvoorziening in personeelsrestaurants bij bedrijven en overheden.

2008 goed jaar voor Albron

Albron won verder aanbestedingen en bouwde haar klantenbestand uit. Voor 2009 verwacht directeur Teun Verheij geen verdere groei. ‘Het zou fijn zijn als we de cijfers uit 2008 kunnen herhalen.’

Albron is ieigendom van twee stichtingen en telt 4.140 medewerkers. Het opereert in een verdringingsmarkt, de toegenomen omzet van de cateraar is dan ook vooral ten koste gegaan van marktleider Sodexo en de nummer 3 Compass (Bris). Met deze internationale giganten beheerst Albron 70 tot 80% van de Nederlandse cateringmarkt. De ambitie van Albron is om sneller te groeien en meer winst te maken dan deze twee.

Meer nieuws over Albron:

Reageer op dit artikel