nieuws

‘22% meer biologische omzet

Catering

22 procent meer biologische omzet. Dat hebben de cateraars die zijn aangesloten bij de Veneca over 2005 bereikt. De omzetgroei was daarmee de hoogste van de partners binnen het convenant Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

‘22% meer biologische omzet

De verantwoordelijke minister Cees Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft dan ook enthousiast gereageerd. Dat deed hij op de onlangs gehouden Algemene Ledenvergadering van de Veneca (Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties). De behaalde omzetstijging van 22 procent in het biologische assortiment is de hoogste van de partners binnen het convenant Marktontwikkeling Biologische Landbouw.

Veneca – waarin 13 leden met ruim 3500 bedrijfscateringlocaties verenigd zijn – werkt op een eigen wijze aan de invulling van de afspraak om eind 2007 te komen tot 5% biologische afzet. Om dit te bereiken zal nog een forse hobbel moeten worden genomen, maar de wil en enthousiasme zijn er, zo meldt de Veneca. Zowel Minster Veerman als Veneca-voorzitter Rijnierse uitten zich positief, maar kritisch in dat opzicht. 5% Biologische afzet in een branche met dagelijks 2 miljoen consumenten, is haalbaar maar ambitieus.

Een van de middelen die wordt ingezet is de ontwikkeling van “modelprojecten” ter bevordering van de biologische afzet. De beschrijving van deze projecten is in verzamelde vorm aan de minister overhandigd. Veel projecten komen waarschijnlijk al dit najaar en tijdens het voorjaar van 2007 tot leven. Veerman en zijn ministerie geven al het goede voorbeeld. In 2007 zal het gehele assortiment in het bedrijfsrestaurant biologisch zijn.

Reageer op dit artikel