nieuws

90.000 schoolkinderen Ga(an) voor gezond

Catering

Een nieuwe nationale scholencampagne met het thema gezondheid, Ga voor gezond. Donderdag 28 september is de aftrap bij basisschool De Klimop in Den Haag. De sporters Barbara de Loor en Troy Douglas zijn van de partij én 90.000 kinderen.

90.000 schoolkinderen Ga(an) voor gezond

Een groeiend aantal kinderen is te dik, beweegt te weinig en drinkt op steeds jongere leeftijd alcohol. Alarmerend. Dat staat in het persbericht van nationaal gezondheidsinstituut NIGZ. ‘Daarom start de nationale scholencampagne Ga voor gezond! Meer dan 90.000 kinderen van 1.000 basisscholen uit de groepen 3 tot en met 8 doen mee’, meldt het NIGZ.

Het Ga voor gezond!-pakket bevat activiteiten en lessen die voeding en beweging, maar ook sociale veiligheid en hygiëne behandelen. Volgens het NIGZ is Ga voor gezond! uniek omdat het ‘kinderen, ouders en leerkrachten vooral laat zien dat het leuk is om met gezondheid bezig te zijn, zowel opschool als thuis.’ Door het competitie-element kunnen leerlingen met het uitvoeren van opdrachten punten verdienen, waarmee de meest actieve scholen prijzen kunnen winnen.

Donderdag 28 september is de aftrap bij de Haagse basisschool De Klimop. Leerlingen gaan daarbij de strijd aan met sporters Barbara de Loor en Troy Douglas, Ga voor gezond!-ambassadrice Sita en de Haagse wethouder voor volksgezondheid Bert vanAlphen. De aanwezige prominenten maken samen met een leerling de speciale eerste editie van de test, laten ballonnen los en zingen een speciaal lied.

Reageer op dit artikel