nieuws

Aandeel ‘ eten van dichtbij’ in instellingen groeit

Catering

Seizoensgebonden en regionale ingrediënten spelen een steeds grotere rol in instellingskeukens. Dat meldt de Stichting Vriendelijke Keukens die op maandag 10 oktober in Ede een kort symposium organiseert onder de titel:’Regional sourcing – voer voor gesprek’.

Aandeel ‘ eten van dichtbij’ in instellingen groeit

Presentaties van John Hughes (Catering Manager Nottingham City Hospital), Marco Wisse (directeur Naarderheem) en Herman Peppelenbos (Programmaleider doelgroepspecifieke voeding, Wageningen UR) leggen de rol van de maaltijd als onderdeel van de totale zorgverlening onder de loep.

Aandacht gaat uit naar het effect van maaltijden bereid met seizoensgebonden en regionale ingrediënten op de beleving en het welbevinden van cliënten. Ook de economische effecten worden belicht.

De bijeenkomst maakt deel uit van de Food Professional Day, onderdeel van het Food4you kennisfestival rond gezond en lekker eten dat zich van 1 t/m 15 oktober afspeelt in de regio Food Valley te Wageningen. Informatie op www.food4you.nl/FoodProfessionalDay.

Reageer op dit artikel