nieuws

Aandelen Sorbon overgenomen door Vitam

Catering

Onderwijscateraar Sorbon wordt voortgezet door Vitam Catering. Het bedrijf uit Schijndel heeft de aandelen van Maison van den Boer overgenomen. Sorbon blijft bij de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam (UvA en HvA) cateren tot medio 2011. Daarna gaan meerdere partijen aan de slag op de scholen.

Aandelen Sorbon overgenomen door Vitam

‘De aandelen in Sorbon zijn door ons overgenomen’, meldt Vitam-directeur Carla van Lingen aan Misset Catering. ‘De samenwerking in operationele zin tussen Koninklijke van den Boer Groep en Vitam inzake Sorbon blijft ongewijzigd.’ Volgens Van Lingen heeft de aandelentransactie geen consequenties voor het personeel.

Eerder gaf ceo Noud van den Boer van de Koninklijke Van den Boer Groep aan Misset Catering uit Sorbon te stappen. Sorbon zet de huidige overeenkomst met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam voort, ofwel tot juni 2011. Wie de diverse locaties van de scholen daarna mogen gaan verzorgen zal moeten blijken uit de Europese Aanbesteding.

In Folia, het gratis weekblad voor studenten van de UvA, is te lezen dat de scholen niet weer een contract met één cateraar willen hebben. Het contract is opgedeeld in drie delen; automatencatering, eten, drinken en vergaderingen en koffiecorners. Het totale contract zou een waarde van zo’n tien miljoen euro hebben.

Meer schoolcatering:

Reageer op dit artikel