nieuws

Aanrijding: werkstraf geëist tegen cateringmedewerkster

Catering

De vrouw die vorig jaar een verkeersregelaar van de Libelle Zomerweek in Almere aanreed, heeft zestig uur werkstraf tegen zich horen eisen. De automobiliste werkte in de catering van het evenement en kreeg onenigheid met de verkeersregelaar.

Aanrijding: werkstraf geëist tegen cateringmedewerkster

Ook zou de vrouw, een 22-jarige Amsterdamse, een half jaar niet achter het stuur mogen kruipen. Justitie ziet het incident niet als een poging tot doodslag, maar als een verkeersdelict. Ze kreeg op het parkeerterrein onenigheid met de verkeersregelaar over een uitrijdkaart.

De vrouw dacht weg te kunnen rijden en gaf volgens omstanders ‘een dot gas’. De verkeersregelaar die naast de auto stond is vermoedelijk achter een spiegel blijven haken en is enkele meters meegesleurd. Hij liep onder andere een gebroken pols en hand op.

Onsteltenis

De ontsteltenis onder talrijke bezoekers die het ongeluk zagen gebeuren was groot, liet de officier van justitie weten. De autobestuurster heeft een nacht op het politiebureau moeten doorbrengen. De officier van justitie vindt het te prijzen dat ze contact met het slachtoffer heeft gezocht om haar excuus aan te bieden.

Advocaat mr. A.M.C. Verheul bepleitte vrijspraak. ‘Het was een stom ongeluk. Ze heeft niet bewust een risico genomen, ze dacht dat de man gewoon naast de auto stond. Niemand heeft gezien hoe de man aan de auto vast kon hangen.’ De uitspraak is op 23 februari.

Meer eventcatering:

Reageer op dit artikel