nieuws

Ahoy promoot carpoolen via RIDEHERE.NL

Catering

Ahoy Rotterdam is de eerste evenementenlocatie die zich verbindt aan een nieuwe carpoolservice, RIDEHERE. Volgens de organisaties is carpoolen de toekomst: gezellig, kostenbesparend en minder belastend voor het milieu.

Ahoy promoot carpoolen via RIDEHERE.NL

Het idee voor de nieuwe carpoolorganisatie ontstond begin dit jaar. ‘de evenementenbranche is op zoek naar verduurzaming en tegelijkertijd naar een oplossing voor het mobiliteitsprobleem. Door carpoolen naar evenementen te stimuleren sla je twee vliegen in één klap.’, aldus Vera Kamphorst van RIDEHERE.nl.

Ahoy wil door de samenwerking met de carpoolorganisatie het ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ (MVO) weer hoog op de agenda zetten. Daarnaast biedt het een oplossing voor het terugdringen van verkeersstromen en dringt het de CO2-uitstoot terug.

Kamphorst: ‘Binnen een paar jaar moet ons initiatief een vast onderdeel zijn van het keuzepakket binnen het mobiliteitsaanbod van evenementen. Ik ben ervan overtuigd dat er een mentaliteitsverandering zal plaatsvinden bij de consument.’

Ahoy werkt in eerste instantie samen met het carpoolbedrijf op gebied van consumentenevenementen. Op de website van Ahoy komt bij evenementen een verwijzing te staan naar het nieuwe concept waar Ahoy potentie in ziet.

Jolande Jansen van Ahoy: ‘Ahoy is heel enthousiast over het initiatief, omdat dit een nuttige en milieubewuste service is die veel gemak biedt. Zo kunnen bezoekers van evenementen met gelijkgestemden reizen en samen kosten delen. RIDEHERE.NL is vernieuwend en past perfect in deze tijd van bewustwording en duurzaamheid; Ahoy ondersteunt dit initiatief van harte.’

Reageer op dit artikel