nieuws

Airlines snijden in gewicht catering

Catering

Door de sterk gestegen brandstofprijzen doen vliegtuigmaatschappijen er werkelijk alles aan om hun vliegtuigen zo licht mogelijk te houden. Vooral de catering lijkt het mikpunt in de strijd om iedere gram.

Airlines snijden in gewicht catering

Zo heeft British Airway het gewicht van de vliegtuigmaaltijden verminderd. Daarnaast zijn de trolleys, die gebruikt worden voor de catering aan boord, van lichtere metalen gemaakt.

Andere maatschappijen kiezen voor lichter bestek voor de first class reizigers. Alles met als doel het gewicht in het vliegtuig te beperken zodat vliegtuigen minder brandstof verbruiken.

Vliegtuigmaatschappijen kijken echt naar alles, laat een woordvoerder van Britisch Airway weten in de Telegraph. ‘We kijken ook naar keukenapparatuur of het echt noodzakelijk is.’

Vliegtuigmaatschappijen hebben te kampen met sterk oplopende kosten door de sterke toename van brandstofprijzen. Eten en drinken aan boord en alles wat daarbij komt zorgt volgens British Airways op een reguliere vlucht al gauw voor zo’n zesduizend kilo aan gewicht.

Reageer op dit artikel