nieuws

Albron deelt water uit aan lopers hete Vierdaagse

Catering

De marsleiding houdt haar hart vast. In 2006 ging het nog mis. Met bloedheet weer waren er toen tijdens de Vierdaagse twee doden onder de wandelaars te betreuren. Ook dit jaar zijn er tropische temperaturen. Extra maatregelen moeten trieste gebeurtenissen voorkomen. Zo wordt er, mede door partner Albron, gratis water uitgedeeld.

Albron deelt water uit aan lopers hete Vierdaagse

Dinsdag is de eerste dag van de 94e Internationale Vierdaagse van Nijmegen. De ruim 40.000 lopers zijn vroeger gestart om eerder binnen te zijn. Op het heetst van de dag worden temperaturen van 33 graden verwacht.

Deelnemers aan de 50 km mochten een uur eerder starten, vanaf 03.00 uur. Die van de 40 km ook (v.a. 04.15 uur), die van de 30 kilometerafstand zelfs anderhalf uur eerder (v.a.06.00 uur).

Door de marsleiding zijn uitgebreide maatregelen getroffen om de wandelaars zoveel mogelijk bij te staan in de verzengende hitte. In 2006 ging het immers goed mis en waren er twee doden onder de wandelaars te betreuren en waren er velen onwel geworden. De tocht werd toen na dag 1 afgelast. Zo zijn er extra waterpunten ingesteld.

Partner Albron helpt bij het uitdelen van het (gratis) water. Op het start- en finishterrein (de lopers moeten een uur binnen zijn dan anders, om 16.00 uur welteverstaan) is Albron ook volop actief. Zo wordt vanuit diverse outlets een enorm terras verzorgd. Ook is er een vip-terras waar zelfs een butler serveert. Ook regelt de cateraar uit De Meern (al jarenlang sponsor van de het grootste wandelevenement van de wereld) een activiteitenprogramma. De Vierdaagse duurt nog tot en met vrijdag 23 juli. Parallel lopen de Zomerfeesten, een van de grootste evenementen van Nederland.

Zie ook: Redacteur helpt Albron op Vierdaagse

Zie ook: Albron tapt 50.000 liter bier op de Vierdaagse

Reageer op dit artikel