nieuws

Albron ligt onder vuur bij studenten

Catering

Albron is zijn goodwill in de universiteitsmensa in hoog tempo aan het verspelen, meldt Out.of.Home Shops. ‘Studenten van de Rotterdamse Erasmus Universiteit zijn bar slecht te spreken over met name de prijs-/kwaliteitverhouding. Albron raakte in 2010 al het cateringcontract op Tilburg University kwijt en verkeert sinds eind vorig jaar ook in Maastricht in zwaar weer.

Albron ligt onder vuur bij studenten

Het ongenoegen is voor Erasmus Facilitair Bedrijf aanleiding voor een onderzoek waarvan de resultaten mogelijk al eind deze maand bekend worden. Manager facilitaire services Michèle Belgraver legt het onderzoek eerst intern voor. Daarna komt er een gesprek met Albron.

Frustraties over de matige prestaties van het cateringbedrijf uit De Meern zijn op de Rotterdamse universiteit zo hoog opgelopen dat studenten op Facebook een pagina ‘Occupy Albron’ in het leven hebben geroepen. In een daarop gepubliceerde enquête linken studenten hun ongenoegen in zestig procent van de gevallen aan de matige kwaliteit afgezet tegen de hoge prijs. Openingstijden en onvoldoende variatie komen ook veelvuldig voor als klacht.

Op de pagina staat: ‘Is dit een nieuwe manier om even snel winst te maken? Overdreven hoge prijzen vragen voor standaard studentenmaaltijden en de student ondertussen een poot uitdraaien?’ Volgens de initiatiefnemers valt ook de universiteit veel te verwijten. ‘Het heeft geen zin om het cateringcontract elk jaar bij een andere cateraar neer te leggen, die vervolgens tien procent bovenop de prijzen gooit.’

Albron wil niet inhoudelijk op de uitkomsten reageren. Woordvoerder Marije de Groot erkent dat de cateraar het moeilijk heeft in een campusmarkt, waar ‘de wensen van studenten snel veranderen.”De Groot zegt ook dat er parallellen te trekken zijn tussen de onvrede in Maastricht en die in Rotterdam.

Reageer op dit artikel