nieuws

Albron nieuwe cateraar Erasmus Universiteit

Catering

Albron is de nieuwe cateraar van de Rotterdamse Erasmus Universiteit. Albron neemt per 1 juli alle werkzaamheden over van Avenance; de voormalige cateraar van de universiteitsgebouwen.

Albron nieuwe cateraar Erasmus Universiteit

De cateringmedewerkers gaan van Avenance over naar Albron, maar krijgen in de meeste gevallen wel minder contracturen. Dit varieert van één tot vijf uur per week, zo meldt erasmusmagazine.nl.

Ook worden medewerkers verschoven tussen de diverse cateringlocaties op de campus. Het magazine meldt dat de meeste medewerkers hun contractvoorstel met gemengde gevoelens hebben ontvangen.

Minder maandsalaris

‘Je begint dan direct al me een veel minder loyaal gevoel bij zo’n nieuwe werkgever. En voor sommige medewerkers betekent het dat ze er flink op achteruitgaan qua maandsalaris, dus er zijn collega’s die ook echt in de problemen komen, vertelt een cateringmedewerker.

Wettelijk gezien doet Albron niets verkeerd. De cateraar mag snoeien in het aantal uren. Voor een contractbeperking van minder dan vijf uur per week hoeft Albron ook geen ontslag aan te vragen bij het UWV Werkbedrijf.

‘Voor de cateringmedewerkers zit er niets anders op dan hun contract accepteren, of ontslag nemen. In dienst blijven bij Avenance is geen optie zolang er geen vacatures zijn.

Avenance houdt donderdag 24 juni nog wel een bijeenkomst voor het personeel om uitleg te geven over de situatie.

Reageer op dit artikel