nieuws

Alleen luxe producten duurder in Defensiekantine

Catering

Luxe artikelen in de kantines van Defensie gaan vanaf half april in prijs omhoog, dit liet het ministerie woensdag in een brief aan de militaire vakbonden weten. De prijs voor basisproducten als brood, melk, groente en fruit stijgen niet extra.

Alleen luxe producten duurder in Defensiekantine

Eind vorig jaar waren bij de vakbonden klachten binnengekomen over een aangekondigde prijsstijging in de kazernekantines. Bij sommige Defensiemedewerkers ontstond het gevoel dat zij moesten opdraaien voor de oplopende kosten van militaire missies in het buitenland.

Na overleg met de vakbonden is nu besloten de basale behoeften voor ontbijt, lunch en diner te ontzien in de verdere prijsverhogingen.

De prijsverhogingen in de kantines vloeien voort uit het gedeeltelijk afschaffen van subsidies als gevolg van een brede bezuinigingsoperatie binnen Defensie.

Zie ook:

Reageer op dit artikel