Ambities vliegtuigcatering blijven groeien

Ambities vliegtuigcatering blijven groeien

Was het eerst voorbehouden aan First Class in 'exclusieve' maatschappijen als Singapore Airlines en Delta, nu zien steeds meer maatschappijen en hun cateraars de meerwaarde van hoogwaardig voedsel aan boord, en niet alleen in First- en Businessclass.

Regelmatig huren vliegtuigcateraars beroemde chef-koks in om –een deel van– hun menu samen te stellen. Zo werd Jonnie Boer van De Librije in Zwolle benaderd door de Duitse maatschappij Lufthansa voor hun First Class cuisine.

Bij een aantal maatschappijen kan men ook in Economy genieten van gerechten van topkoks. Sommige luchtvaartcateraars gaan zo ver dat ze wel kwaliteit bieden, maar alleen tegen extra betaling.

Top-chef Todd English, eigenaar van een zestal Olives-restaurants in Amerikaanse steden als Boston en New York, ontwierp een serie koude gerechten die passagiers van Delta Air Lines kunnen bestellen tegen betaling van 7 tot 10 dollar.

English is al sinds begin jaren ’90 betrokken bij luchtvaartvoedsel, toen hij als één van de eerste bekende chefs voor NorthWest Airlines hun Topclass menu samenstelde.

Naast Delta bieden ook American Airlines en Midwest extra maaltijdcomponenten en snacks aan economypassagiers voor een paar dollar, schrijft Business Week.

Meer berichten over vliegtuigcatering: