nieuws

Arjan van Dijk brengt boek uit

Catering

Arjan van Dijk heeft een boek uitgebracht over Ethiopië. De grondlegger van de Arjan van Dijk Groep zorgde samen met fotograaf George Terberg voor foto’s, terwijl journalist Jos van Beurden voor de tekst zorgde. Van Dijk, ook jurylid van de Misset Catering Awards, zegt dat het boek verder gaat dan ‘het clichébeeld over Ethiopië’.

Arjan van Dijk brengt boek uit

Het boek heet Ethiopië Kracht en Kwetsbaarheid. Volgens de makers gaat het over het ‘andere’ Ethiopië. ‘Het gaat verder dan het clichébeeld van een land van hitte, honger, achterstand en geweld. Het verdoezelt die zwakheden niet, maar brengt ook de veerkrachtige en vaak bevlogen mensen en de grote culturele en natuurlijke rijkdom van het land in beeld’, meldt Van Dijk.

De grondlegger van cateraar/evenementenorganisatie Arjan van Dijk Groep werkt al jaren als freelancer. Ook is hij jurylid bij de Misset Catering Awards, categorie partycatering. De makers zijn Van Dijk, fotograaf George Terberg en journalist Jos van Beurden. Zij hebben de inwoners geïnterviewd en hebben de natuurlijke en culturele rijkdom van het land in beeld gebracht.

A.s. woensdag wordt het boek aangeboden aan onder meer Jan Pronk. Niet voor niets is voor woensdag 12 september gekozen, want dan begint in Ethiopië het derde millennium. In het Afrikaanse land zijn ook ruim drie miljoen jaar oude overblijfselen van mensen gevonden.

Terberg en de veelbereisde Van Dijk maakten eerder een boek over Peru. Het trio werkte vrijwel belangeloos aan het boek, dat in eigen beheer is uitgegeven en wordt gedistribueerd. De winst die zij hiermee maken (eenderde per boek) gaat naar Ethiopische projecten die de kracht van de Ethiopië zichtbaar maken. Het 292 pagina’s tellende werk is te bestellen via de site www.ethiopie-boek.nl.

Reageer op dit artikel