nieuws

Avenance opent café

Catering

Avenance heeft in het Vermeercentrum in Delft haar nieuwste horecalocatie café Mechelen geopend. Op deze bijzondere locatie in het centrum van Delft verzorgt Avenance de restauratieve dienstverlening voor bezoekers van het museum.

Avenance opent café

Het Vermeercentrum vertelt het leven van de meester van het licht, Johannes Vermeer. In het ruime en modern opgezette museum, waar bezoekers van alles te weten kunnen komen over het leven en het werk van Vermeer in de 17e eeuw, neemt café Mechelen (40 zitplaatsen) een bijzondere plaats in. De naam ‘Mechelen’ refereert namelijk aan de naam van het huis waar Vermeer opgroeide. Dat huis stond tegenover het huidige Vermeercentrum en was de plaats waar Vermeer zijn eerste kunstwerken maakte.

Omdat ‘Mechelen’ een belangrijke plaats in het leven van de jonge Vermeer heeft gehad, heeft Avenance (divisie Horeca) in café Mechelen een aantal aspecten opgenomen waarmee hiernaar verwezen wordt. Zo zijn de menukaarten voorzien van een schilderpalet, worden de dagmenu’s op schildersezels gecommuniceerd en is achter de toonbank een groot licht vlak te zien waarmee verwezen wordt naar Johannes Vermeer als de meester van het licht.

Het café is overdags geopend ook in de weekenden. In het assortiment: diverse soorten koffie en thee, frisdrank, belegde broodjes, soepen, borrelhapjes en gebak.

Reageer op dit artikel