nieuws

‘Baangarantie en kans op bedrijf

Catering

Een nieuwe MBO-opleiding in Brabant geeft garantie op een baan in de catering of fastfood én kans op een eigen bedrijf. Het is een mix van leren en stage lopen. Zondag is er voor belangstellenden een open dag.

‘Baangarantie en kans op bedrijf

Begin september gaan er in Brabant drie nieuwe mbo-opleidingen van start, Horecamedewerker Fastfoodsector, Bedrijfsleider Fastfoodsector en Ondernemer / manager Fastfoodsector. Dit zijn zogeheten BOL-opleidingen waarbij de deelnemers meerdere dagen per week naar school gaan en stage lopen. De opleidingen zijn eerst in Veldhoven en later op een nieuwe locatie in Best. Bij voldoende belangstelling volgen ook Rijswijk en Zwolle.

Functie binnen contractcatering
De nieuwe BOL-opleidingen stomen de deelnemers via dagonderwijs en intensieve stages klaar voor een functie binnen de contractcatering en fastfoodsector. Volgens Frans van Rooij van Stichting Vak Opleidingen (SVO) worden de opleidingen door Avenance, SAB en Albron. ‘Gemotiveerde deelnemers krijgen niet alleen een perfecte opleiding die hen klaarstoomt voor een baan, ook geldt voor hen een baangarantie bij een van de fastfoodketens. Of we helpen bij het starten van een eigen bedrijf.’ Er kan gekozen worden voor een intensief opleidingstraject waarbij ook de weekenden en de vakanties gebruikt worden voor de opleiding. Zo kan versneld het MBO-diploma worden behaald.

Open dag op zondag
Aanstaande zondag is er een open dag van 11.00 tot 16.00 uur op de opleidingslocatie in Veldhoven aan De Run 6705. Klik hier voor meer informatie.

Reageer op dit artikel