nieuws

Bedrijfsborrel mondt vaak uit in wangedrag

Catering

Bijna vier op de tien (37%) werknemers heeft zich in het verleden wel eens misdragen op een bedrijfsborrel. Dit blijkt uit een wereldwijde poll onder 3.699 bezoekers van carrièresite Monster, in Nederland bekend als Monsterboard.nl.

Bedrijfsborrel mondt vaak uit in wangedrag

Voor tien procent van de werknemers had dit verregaande consequenties; vijf procent is zelfs ontslagen en nog eens vijf procent liep flinke reputatieschade op. Vooral Britse werknemers maken het bont, 64 procent heeft zich weleens misdragen. Dit geldt voor bijna de helft (45%) van de Nederlandse werknemers. 63 procent van de deelnemers aan dit onderzoek heeft de gedragsregels op een bedrijfsborrel nooit overtreden.

‘Een bedrijfsborrel met de feestdagen is een mooi moment om collega’s eens op een informele manier te spreken. Echter werknemers moeten zich realiseren dat ze zich in een zakelijke omgeving bevinden en er beroeps- en gedragsregels gelden, ondanks de feestelijke stemming die er heerst’, zegt Elbrich Batstra, HR Director bij Monsterboard.

Haar advies: beperk het alcoholgebruik. ‘Zie de borrel als een mogelijkheid om te netwerken en te socializen met collega’s.’

Reageer op dit artikel