nieuws

Begrafeniscatering biedt alternatief crematie-cake

Catering

Een uitvaart verdient meer dan het traditionele maar saaie kopje koffie met cake, vindt kok Miguel Brugman. Met begrafeniscatering ‘Rouwkost’ springt hij in op die behoefte.

Begrafeniscatering biedt alternatief crematie-cake

Rouwkost -geen typfout- biedt allerlei mogelijkheden, van eenvoudig brood en soep tot een volledig diner, na of vóór overlijden. ‘Als mensen voelen dat hun einde nadert, willen ze soms nog één keer eten met al hun dierbaren’, verduidelijkt Brugman zijn ‘laatste avondmaal’ dienst.

Anders

Brugman op zijn website: ‘Juist als een naaste is overleden moeten veel dingen worden geregeld. Verdriet moet een plaats krijgen en je hebt alle energie nodig om overeind te blijven. Dan is het prettig als iemand anders zorgt dat je goed eet, en zorgt dat bezoek te eten krijgt.’

Met dit in het achterhoofd begon Brugman zijn bedrijf nadat hij de catering had verzorgd bij het overlijden van een moeder van een vriendin. ‘Het moet anders kunnen dan de verplichte koffie met cake’, zegt hij op kookweblog koken.blogo.nl.

Gevoel voor drama

Door dit persoonlijke verhaal op zijn website te vertellen komt zijn boodschap oprecht, gevoelig en persoonlijk over. Precies wat de bedoeling is. Brugman is opgeleid als theatervormgever en moet dus gevoel voor drama hebben.

Reclame is niet nodig, Brugman krijgt al zijn klanten viavia. Wel heeft hij een website waar alle mogelijkheden beschreven staan.

Reageer op dit artikel