nieuws

Belgische beste grootkeukenkok

Catering

Krista Verkest is de beste grootkeukenkok van Europa. De 36-jarige Belgische won tijdens de Horeca Expo in Gent de European Culinary Catering Cup. De kokkin deed mee aan de competitie via een wildcard.

Belgische beste grootkeukenkok

Verkest kreeg vlak voor de Horeca Expo een telefoontje van de organisatie of ze wilde deelnemen. De kok uit Zwitserland kon niet. Niet alleen won ze, net als in 2003, maar was ze ook de enige vrouw in een negen man tellend deelnemersveld.

Budget van acht euro
De Belgische won de door de Vlaamse Vereniging voor Grootkeukenkoks georganiseerde wedstrijd, omdat ze zich het best aan de opdracht hield. Die was strikt omschreven: een voorgerecht op basis van zalm, een hoofdgerecht met varkensvlees en in het dessert chocolade en bladerdeeg. Dit alles binnen een budget van acht euro. De jury lette vooral op smaak, presentatie en realiseerbaarheid in een grootkeuken.

Rauw gemarineerde zalm
Verkest maakte een rauw gemarineerde zalm met een taboulé van rivierkreeftjes, varkenswangetjes met Adriaan Brouwerbier van Roman met een mousseline van gebrande koriander en krentenbolletjes en een chocoladepalet met korstgebakje van aardbeien en framboos”, aldus de trotse winnares. Ze won een Gandaham ter waarde van 2.000 euro, een medaille, tal van kleinere prijzen en een geldprijs.

Reageer op dit artikel