nieuws

Besparing door aanpak ondervoeding

Catering

Tot 500 euro kosten per ziekenhuispatiënt kan worden bespaard door een gerichte aanpak van ondervoeding. Dat concludeert ’t Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Besparing door aanpak ondervoeding

De besparing is een gevolg van minder complicaties en een kortere opnameduur van gemiddeld zo’n anderhalve dag, meldt Grootkeuken.nl.

De conclusie wordt getrokken op basis van een proef die afgelopen jaar is uitgevoerd op initiatief van zorgverzekeraar OHRA. De proef in Zoetermeer richtte zich op patiënten die een grote buikoperatie moesten ondergaan.

Kernpunt hierbij was dat wanneer er sprake was van een hoog risico op ondervoeding, samen met een diëtist het eetpatroon werd doorgenomen en de voeding zo nodig werd aangevuld. ’t Lange Land Ziekenhuis stelt dat de aanpak zorgt voor een sneller herstel van de patiënt.

Reageer op dit artikel