nieuws

Besparing voor Avenance door deal met Belastingdienst

Catering

Een convenant horizontaal toezicht. Dat hebben Avenance en de Belastingdienst ondertekend. Niet vanwege problemen met de belasting, zo geeft algemeen directeur Avenance Paul Wortelboer aan. ‘Nee, het betekent uiteindelijk minder werk voor ons.

Besparing voor Avenance door deal met Belastingdienst

‘Het convenant horizontaal toezicht is een betrekkelijk nieuw fenomeen en is niet voor iedere onderneming weggelegd’, zo legt Wortelboer uit. ‘Grote bedrijven als Shell werken er al wel mee. Je moet wel voldoen aan een groot aantal voorwaarden op vooral administratief gebied.’

Volgens Wortelboer moeten bedrijven die voor een dergelijk convenant in aanmerking komen de (financiële) zaken structureel goed op orde hebben. ‘Je zorgt ervoor dat je eigenlijk het braafste jongetje van de klas bent.’

‘Je gooit je bedrijf gedurende het jaar als het ware open voor de belastingdienst. Zo kom je voor de aangifte ook niet plots voor verrassingen te staan. Uiteindelijk betekent het minder werk voor ons. Dat zou kunnen schelen in manuren en we hopen ook op minder accountantskosten.’

Avenance Nederland is een dochteronderneming van het aan de Parijse beurs genoteerde Elior. Wortelboer heeft net het (gebroken) boekjaar dat tot 1 oktober jl. liep afgesloten. De omzet zat volgens de algemeen directeur ongeveer op het niveau van het boekjaar ervoor. ‘Dat was 97 miljoen euro, nu was het iets lager.’

Meer Avenance:

Reageer op dit artikel