nieuws

Beste amateurkok uit tv-show wil catering in

Catering

Nederlandse kooktoppers hebben Gilke in het tv-programma Topchef uitgeroepen tot beste amateurkok van 2009. Accountmanager Gilke is volgens de topkoks Sergio Herman, Hans van Wolde, Ron Blaauw, Lucas Rive en Herman den Blijker een aanwinst voor de horeca.

Beste amateurkok uit tv-show wil catering in

De winnares liet dinsdagavond na haar zege in de finale weten niet direct voor de horeca te willen kiezen. ‘Ik wil heel graag een eigen zaak beginnen. Iets met catering of zo’, was haar eerste reactie. Gilke versloeg in de eindstrijd van het tv-programma Topchef de twee overgebleven deelnemers.

Met de winst krijgt ze een driedaagse stage in het Spaanse toprestaurant Arzak, gelegen in de culinaire stad San Sebastian. In de laatste aflevering moesten de drie overgebleven kandidaten in restaurant Beluga in Maastricht een menu koken voor de topkoks Herman, Van Wolde, Blaauw, Rive en Den Blijker.

Topchef werd dinsdagavond door ruim een miljoen mensen bekeken. Daarmee staat het in de top-10 van best bekeken tv-programma’s van die dag. Het programma van Gordon Ramsay, direct na Topchef, trok ruim 660.000 kijkers.

Reageer op dit artikel