nieuws

Bewoners zorgcentra hebben weer ‘koekje erbij

Catering

De gezondheidstrend lijkt te zijn doorgeslagen. In Limburgse zorgcentra werd het koekje bij de koffie voor de bewoners geschrapt. Volgens de directie is er sprake van een ‘ongelukkige communicatie’ en is het ‘koekje erbij’ weer in ere hersteld.

Bewoners zorgcentra hebben weer ‘koekje erbij

Dagblad De Limburger meldde donderdag dat de bewoners van de verzorgingshuizen Roncalli en ’t Godshuis in Roermond (van zorggroep Proteion Thuis) sinds begin dit jaar geen koekje meer bij de koffie of thee krijgen. De Adviescommissie Cliëntenraad zou ‘de voorkeur geven aan gezonde voeding’.

Maar volgens de cliëntenraad betreft het een voorgenomen maatregel en wordt dit 19 januari a.s. in besproken. Een dochter van een bewoonster geeft in het dagblad aan dat de koekjes echter al zijn geschrapt.

Excuses

De Raad van Bestuur van Proteion Thuis heeft zich donderdagavond in een brief verontschuldigd bij de bewoners. ‘Door een ongelukkige communicatie is er veel rumoer ontstaan over het serveren van de koekjes bij uw koffie. Voor deze onduidelijke gang van zaken bieden wij u onze excuses aan’.

Ook staat in de brief dat de Raad van Bestuur ‘deze maand in gezamenlijkheid met de Cliëntenraad beslist wat te doen’. Het mea culpa wordt afgesloten met ‘tot dat moment blijven de koekjes overal op tafel staan’.

Reageer op dit artikel