nieuws

Bijzondere fles zuivert kraanwater op Magneet Festival

Catering

Het Magneet Festival, dat van 19 augustus t/m 11 september zal plaatsvinden in Amsterdam, wordt het allereerste festival in Nederland waar geen water meer verkocht zal worden. In het kader van duurzaamheid kopen festivalbezoekers eenmalig een bobble en kunnen daarna onbeperkt zuiver water drinken tijdens hun verblijf.

Bijzondere fles zuivert kraanwater op Magneet Festival

De bobble is een waterfles die, middels een ingenieus recyclebaar koolstoffilter, kraanwater zuivert terwijl je drinkt. Met als resultaat: kwalitatief goed water met een zuivere smaak. Maar Nederlands kraanwater is toch goed te drinken? Nou het kan beter, zo maken we op uit het persbericht. ‘De koolstof in het filter verwijdert chloor en organische bacteriën uit het drinkwater.’

Er zijn verschillende tappunten verspreid over het festival, waar de bobble bijgevuld kan worden met kraanwater. Goed voor het milieu en je portemonnee! Daarbij is het natuurlijk ook een prachtig product om mee naar huis te nemen. Voor €11,95 heb je 150 liter ofwel 300 flesjes water.

Het Magneet Festival probeert zo duurzaam mogelijk te werk te gaan en vervuiling tot een minimum te beperken. Het wordt gepresenteerd door de Nachtburgemeester van Amsterdam Isis van der Wel en vindt plaats op Oostpunt in Amsterdam, zie www.waterbobble.nl

Reageer op dit artikel