nieuws

Biokay Today krijgt EKO-keurmerk Horeca

Catering

Party- en eventcateringconcept Biokay Today heeft het certificaat 80% EKO Horeca gekregen. Het is daarmee een van de weinige horeca bedrijven die dit, begin 2010 ingevoerde, keurmerk mag voeren.

Biokay Today krijgt EKO-keurmerk Horeca

BioKay Today is onderdeel van Roundabout Food & Beverage in Vijfhuizen. Biokay Today is biologisch, en het certificaat garandeert dat 80 procent van de ingekochte producten daadwerkelijk biologisch is. ‘De overige 20% geeft ons de gelegenheid om fairtrade producten in ons assortiment te houden’, stelt eigenaar Petro Blesing.

100 % duurzaam

Blesing is trots op het certificaat. ‘Veel organisaties zijn bezig met het verduurzamen van hun beurzen en evenementen. Wij bieden hen een 100% duurzaam concept’, zegt hij op HighProfile.nl.

De EKO keurmerken worden uitgereikt door controleorganisatie SKAL. Begin 2010 introduceerde de organisatie het speciale EKO-keurmerk Horeca. Het percentage achter het keurmerk is variabel en ligt tussen 40 en 100 procent.

‘Het is opmerkelijk dat certificering aan het begin van de keten noodzakelijk is om biologisch te mogen werken, terwijl een restaurant of cateraar zich als laatste schakel niet hoeft te verantwoorden voor het hanteren van de term biologisch’, vindt Blesing. ‘Pas als elke schakel haar verantwoording neemt, is de biologische keten helemaal gesloten.’

Reageer op dit artikel