nieuws

Biologische maaltijdenfabriek geopend

Catering

Eerlijk en biologisch is de trend, evenals kant & klaar maaltijden en maaltijdcomponenten. De vraag naar biologische kant & klaar producten is dan ook sterk gegroeid. Mede daarom is in Haaksbergen een nieuwe biologische maaltijdenfabriek geopend, Biozorg. Die richt zich zeker op, inderdaad, de zorgsector.

Biologische maaltijdenfabriek geopend

Het totale aanbod aan biologische producten is groot. Het assortiment dat geschikt is voor foodservice (grootverpakkingen) die via de gangbare kanalen geleverd kan worden is volgens Biozorg nog te beperkt. ‘De bereidheid om het in grootverpakking aan te leveren is laag en heeft alles te maken met volume. Tot voor kort was er voor foodservice slechts een zeer beperkt assortiment aan biologische producten en kant-en-klaar maaltijden voor handen’, aldus Raymond Hertong van Biozorg.

BioZorg start 31 maart a.s. met de productie van biologische koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. De maaltijdfabrikant heeft een inpandige slagerij, een groente afdeling & catering afdeling waar elke dag verse grondstoffen worden verwerkt. BioZorg heeft een 100% SKAL en HACCP certificering.

De eerste leveringen van BioZorg in 2007 bij gezondheidsinstelling Pluryn Werkenrode hebben duidelijk gemaakt dat er binnen zorginstellingen een groeiende behoefte bestaat aan biologische producten. Van vers gesneden groenten tot stamppotten en van hachee tot vers vlees. Biozorg wil ook aan consumenten gaan leveren.

Reageer op dit artikel