nieuws

Biologische producten voordeliger aangeboden

Catering

Cateraars kunnen biologische producten tegen betaalbare, concurrerende prijzen inkopen. De tijd dat ze er de hoofdprijs voor moeten betalen, ligt achter ons. Dat hebben verschillende aanbieders van biologische producten tijdens de BioVak 2011 in Zwolle aan Misset Catering laten weten.

Biologische producten voordeliger aangeboden

De producten zijn overigens niet alleen van Nederlandse komaf. Een Poolse handelsdelegatie behoorde tot de aanbieders. De Polen willen biologische producten naar Nederland gaan exporteren.

‘We zijn kansrijk, de kwaliteit is uitstekend en onze prijzen liggen fors lager dan die van andere aanbieders in Nederland’, aldus Kamila Krystkiewicz van de Poolse ambassade.

Desgevraagd liet ze weten dat het prijsvoordeel voor veel Poolse producten minimaal 20 procent bedraagt. ‘De productiekosten in Polen liggen lager, grond is bij ons bijvoorbeeld veel goedkoper dan hier.’

De Polen hebben wel een imagoprobleem. Afnemers denken dat hun producten niet de vereiste kwaliteit hebben. Krystkiewicz: ‘De werkelijkheid is anders. Wij kunnen uitstekende biologische producten leveren met de vereiste certificaten. We doen er alles aan om ons imago te verbeteren’.

Reageer op dit artikel