nieuws

Blunderende Ban in bedrijfsrestaurant

Catering

De nieuwe secretaris generaal van de Verenigde Naties blijkt ook maar een mens. Op zijn eerste werkdag lunchte Ban Ki-moon in het bedrijfsrestaurant van het VN-kantoor. Ban blunderde echter.

Blunderende Ban in bedrijfsrestaurant

Ban Ki Moon beleefde als nieuwe secretaris-generaal van de Verenigde Naties woensdag zijn eerste werkdag. Heel gewoontjes gebruikte de Zuid-Koreaan z’n lunch in het bedrijfsrestaurant van het VN-hoofdkantoor in New York. Gewillig liet zich fotograferen bij zijn sandwiches en glaasje melk. De 62-jarige Ban blunderde echter behoorlijk.

Ophanging Saddam
Hij zei niet alleen dat de opgehangen voormalige Iraakse leider verantwoordelijk was voor ‘gruwelijke misdaden en onbeschrijfelijke wreedheden’, maar ook dat het aan elk individueel land is om zelf te besluiten over het uitspreken en uitvoeren van de doodstraf. Volgens sommige commentatoren beging Ban daarmee een blunder. Formeel zijn de Verenigde Naties namelijk tegen de doodstraf. Bans voorganger Kofi Annan heeft dat standpunt herhaaldelijk uitgesproken. Zijn woordvoerster Michele Montas zei onmiddellijk dat Bans woordkeuze niet duidt op een formele koerswijziging van de VN. (Foto: AP)

Reageer op dit artikel