nieuws

Bomaanslag kantine Iraaks parlement

Catering

Een zelfmoordaanslag in het Iraaks parlement heeft aan acht mensen het leven gekost. Er zijn tientallen gewonden gevallen. De explosie vond plaats in de restauratieve faciliteit van het parlement.

Bomaanslag kantine Iraaks parlement

De ontploffing was bij de kassa van de kantine. Omdat de explosie tijdens de lunch plaatsvond en het parlement donderdag in zitting was, waren er veel parlementariërs aanwezig.Volgens de Iraakse politie was vermoedelijk een zelfmoordenaar voor de terreuractie verantwoordelijk. Na de aanslag werden in de buurt van het parlementsgebouw meer explosieven gevonden. Die zijn onschadelijk gemaakt.

Zware inbreuk op Groene Zone
De aanslag in het parlementsgebouw vormt een zware inbreuk op de beveiliging van het zwaarbewaakte regeringscentrum in de zogenoemde Groene Zone. Eerder op de dag gebruikten bewakers van het parlement speurhonden om mensen te controleren die het gebouw wilden betreden. Dit gebeurt gewoonlijk nooit, wat erop lijkt te duiden dat er al rekening mee werd gehouden dat iemand een aanslag wilde plegen.

Reageer op dit artikel