nieuws

Bonden hebben actieplannen klaar

Catering

De komst van een nieuwe CAO contractcatering is nog ver weg. Een nieuw overleg gisteren tussen de vakbonden en werkgeversorganisatie Veneca is op een teleurstelling uitgelopen. Volgens de bonden liggen de actieplannen al klaar.

Bonden hebben actieplannen klaar

Een half uurtje. Zo lang duurde het overleg gisteren tussen Veneca en vakbonden. ‘Een teleurstellende bijeenkomst’, aldus Irene Baltus, directeur Compass en gespreksleider namens de Veneca. ‘Wij dachten met onze voorstellen toenadering gezocht te hebben.’

Dick Koerselman, woordvoerder van de vakbonden: ‘De Veneca heeft juist géén water bij de wijn gedaan. Wij hebben gisteren in het half uurtje vooral uitgelegd waarom we niet kunnen bewegen.’ De bonden willen meer zekerheid voor werknemers bij contractwisseling. Ook de loonsverhoging en de looptijd van de CAO zijn enorme struikelblokken.

De bonden plegen komende dinsdag overleg met de kaderleden. ‘Dan wordt bepaald hoe we verder gaan in de onderhandelingen of dat we actie gaan voeren. De plannen voor actie liggen al klaar’, aldus Koerselman.

Reageer op dit artikel