nieuws

Bonje over bouw zorghotel bij AMC

Catering

De bouw van een zorghotel bij het AMC is uitgelopen op ruzie tussen het ziekenhuis en de projectontwikkelaar, M. Caransa. Volgens het ziekenhuis is geen sprake meer van een zorghotel. Caransa zegt dat het AMC geen commerciële activiteiten wil.

Bonje over bouw zorghotel bij AMC

Caransa eist dat het AMC de benodigde grond voor het hotel binnen twee weken oplevert, zodat het bedrijf met de bouw kan beginnen. Het ‘zotel’, bestaande uit 200 kamers en 20 appartementen, moet pal naast het ziekenhuis komen.

Volgens het AMC is eerder afgesproken dat in het hotel patiënten voor nazorg terecht kunnen. Ook zou het bedoeld zijn voor het overnachten van onder meer familie van patiënten, bezoekers van ziekenhuizen en specialisten. In dagblad Het Parool zegt een woordvoerder van het AMC dat Caransa die mogelijkheid heeft geschrapt.”Dit is geen zotel meer, maar gewoon een hotel.’

Volgens het AMC voldoet het plan nu ook niet meer aan de voorwaarden die de gemeente aan de bouw heeft gesteld, en die ook als voorwaarden golden voor de inmiddels verleende bouwvergunning. Het ziekenhuis weigert nu de benodigde grond aan Caransa over te dragen.

Het AMC zou volgens Caransa willen voorkomen dat de hotelkamers ook aan commerciële gasten worden verhuurd. Zonder hen zou het hotel niet rendabel te exploiteren zijn.

Reageer op dit artikel