nieuws

Branchetoppers: ‘Crisis tweede helft 2010 over hoogtepunt

Catering

Knap dat we in 2009 stand hebben gehouden’ en ‘De crisis is in de tweede helft van volgend jaar over het hoogtepunt heen’. Dat antwoorden de branchetoppers vooral naar aanleiding van vragen van Misset Catering. De zon lijkt voorzichtig op te komen.

Branchetoppers: ‘Crisis tweede helft 2010 over hoogtepunt

De antwoorden van de eigenaren en directeuren van grote of gezichtsbepalende cateringbedrijven zijn te lezen in het dubbeldikke eindejaarsnummer van Misset Catering. Dertien branchetoppers uit de wereld van business- en/of partycatering werkten mee. Onder meer Noud van den Boer (Koninklijke Van den Boer Groep), Paul Tijs (Compass Group Nederland), Bob Hutten (Hutten Catering), Hans van Heel (SAB Catering) en Jacques Blaauw (KLM Catering Services).

Eén van de meest gehoorde uitspraken was de bewondering van de directeur of eigenaar voor zijn bedrijf en de medewerkers. ‘De veerkracht van de onderneming en de flexibiliteit van onze medewerkers’, zoals Van den Boer het omschreef.

Mede door de houding van de medewerkers konden en kunnen cateraars stand houden tijdens de economische dip, zo klinkt het uit de monden van veel cateraars. Bij KLM Catering Services zorgde de crisis zelfs voor ‘een verhoging van de saamhorigheid’, aldus ‘baas’ Blaauw.

De KCS-directeur verwacht ook een ‘langzaam economisch herstel in 2010, met accent op de tweede helft van het jaar.’ En enkele decisionmakers met hem. ‘Zorgen dat we, als de economie weer aantrekt, klaar zijn om te groeien’, aldus Van Heel van SAB.

Reageer op dit artikel