nieuws

Buitenlandse bedrijven helpen catering

Catering

Buitenlandse investeerders versnellen de economische groei van ons land, blijkt uit een rapport dat het bureau Berenschot woensdag aanbood aan staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan de werkgelegenheid, waaronder catering.

Buitenlandse bedrijven helpen catering

Dit komt doordat ze meer dan Nederlandse bedrijven zorgen voor extra banen bij dienstverleners en toeleveranciers. ‘Buitenlandse investeerders creëren bijna drie keer zoveel indirecte werkgelegenheid als het gemiddelde Nederlandse bedrijf’ is in het rapport te lezen.

Buitenlandse bedrijven besteden meer uit aan facilitaire diensten als catering, schoonmaak en beveiliging. Bovendien schakelen ze ook voor hun bedrijfsvoering vaker andere bedrijven in voor juridische zaken, onderzoek en ontwikkeling, strategisch management, communicatie en marketing.

Reageer op dit artikel