nieuws

Bus Stop Bakery beste studentenbedrijf van Nederland

Catering

Bus Stop Bakery, het vrolijke cupcake-initiatief waar meester- en tv-kok Rudolph van Veen de aanjager van is, werd gisteravond verkozen tot het beste Studentenbedrijf van Nederland. Kern van het jongerenbedrijf Bus Stop Bakery vormt een knalroze bus die door Nederland toert en van waaruit cupcakes worden verkocht. Een deel van de opbrengst gaat naar diverse goede doelen.

Bus Stop Bakery beste studentenbedrijf van Nederland

Tijdens de landelijke finale van Jong Ondernemen, donderdagavond in de Crown Business Studio’s in Aalsmeer, liet Bus Stop Bakery de drie overige finalisten in de categorie HBO/WO-bedrijven achter zich. Dankzij de overwinning mag Bus Stop Bakery nu naar de Europese finale, begin juli in Madrid.

Volgens de jury heeft Bus Stop Bakery met haar concept, goede marketing en branding, bewezen een zeer succesvol bedrijf te zijn. ‘In Nederland is zij de enige die vanuit een foodcar, cupcakes verkoopt. Met het festivalseizoen voor de deur zal de roze bus veelvuldig haar recepten doorgeven in Nederland.’

Bus Stop Bakery is een initiatief van de Fontys Academy for Creative Industries en gastdocent aan deze school Rudolph van Veen. Acht studenten van de school runnen het bedrijf. De roze bus toert als een rijdende bakkerij, gevuld met cupcakes door het land. Hij doet in principe iedere dag een nieuwe bestemming aan en stopt dus ook bij diverse festivals.

Het studentenbedrijf van Rudolph van Veen en zijn team maakt deel uit van het Jong Ondernemen onderwijsprogramma, waarbij studenten onder begeleiding een eigen bedrijf oprichten. Ze bedenken of importeren een innovatief product, houden marktonderzoek en schrijven een ondernemingsplan.

Om aan bedrijfskapitaal te komen, moeten ze zoveel mogelijk aandelen verkopen. Aan de aandeelhouders moeten ze dan ook verantwoording afleggen. Op die manier leren ze in de praktijk wat ondernemerschap inhoudt. Dit jaar doen meer dan 900 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca 10.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen.

Reageer op dit artikel