nieuws

Buurt tegen bedrijfsrestaurant

Catering

Het komt niet vaak voor, maar in Leiden wel. Buurtbewoners die zich fel uitspreken tegen de komst van een bedrijfsrestaurant. De wijk vreest overlast nu de locatie de vorm lijkt aan te nemen van een groot horecabedrijf.

Buurt tegen bedrijfsrestaurant

Het bestuur van de Leidse wijkvereniging Pancras-West tekent bezwaar aan tegen de gemeentelijke vergunning voor de renovatie van het voormalige weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht. Hierin moet een bedrijfsrestaurant komen voor de gebruikers van het pand. Het zal worden gerund door leerlingen van het ROC Leiden.

‘Geen maatschappelijke doeleinden’
Na nadere bestudering van de bouwtekeningen is de wijkvereniging ‘minder enthousiast’ over de komst van het bedrijfsrestaurant. ‘Naar onze mening gaat dit aanzienlijk verder dan een bedrijfsrestaurant, terwijl het pand de bestemming Maatschappelijke doeleinden heeft’, schrijft het aan de gemeente. Er wordt onder meer gewezen op de grootte van het restaurant (156 m2) en op de geplande twee zalen en het terras ‘die bij de restaurantfunctie kunnen worden betrokken’. De buurt verwacht overlast en heeft daarom bezwaar aangetekend. Wordt vervolgd.

Reageer op dit artikel