nieuws

CAN sluit grote landelijke cateraars uit

Catering

Leden van de nieuwe Catering Alliantie Nederland leveren 3 procent van hun omzet in bij het management van de alliantie. Daarnaast betalen ze een jaarlijkse fee van 5.000 euro, zo meldt Out of Home Shops.

CAN sluit grote landelijke cateraars uit

Maximaal twintig cateraars kunnen desgewenst een aandeel van ieder 4 procent krijgen in de op te richten bv. Aandelen kosten 5.000 euro. Het management van de Catering Alliantie Nederland (CAN) houdt een belang van minstens 20 procent. Een deel van de winst wordt jaarlijks weer uitgekeerd aan de leden.

Met dat voorstel komen dinsdag 6 maart een kleine twintig middelgrote cateraars samen voor de oprichtingsvergadering van de CAN in De Nonnerie in Maarssen. De bijeenkomst is van 15.00 tot 17.30 uur.

De CAN streeft naar twaalf leden medio 2012 en twintig in december van dat jaar. De leden vertegenwoordigen ieder een afgebakend postcodegebied. De alliantie mikt op bedrijven met een jaaromzet tussen de 2 en 10 miljoen euro. Bedrijven die worden toegelaten, beschikken over een sterke regionale marktpositie. Vestigingen of filialen van grote landelijke spelers zijn van deelname uitgesloten.

Het inschrijven als opdrachtnemer bij grote landelijke maar ook Europese tenders wordt de hoofdactiviteit van de CAN. Deze (grote) opdrachten worden – afhankelijk van de vestigingsplaats van de leden – toegewezen aan een aangesloten cateraar.

Daarnaast hebben leden voordeel bij de inkoopbundeling van ‘secundaire’ producten en diensten zoals voertuigen, bedrijfskleding, IT, apparatuur, verzekeringen, werving en selectie van personeel, kantoormeubilair en opleidingen.

Door de samenwerking met allianties op het gebied van beveiliging en schoonmaak, ontstaan volgens CAN-initiatiefnemer Piet Berkers samenwerkingsverbanden in multiservice tenders. De uit Oosterhout afkomstige Berkers zette enkele jaren geleden de beveiligingsalliantie NSA op. Hij bereidde de totstandkoming van de CAN voor met Léon Maas, boegbeeld van NCA, een alliantie in de schoonmaakbranche.

Reageer op dit artikel