nieuws

Cashless betalen met sticker op mobieltje

Catering

Een nieuwe ontwikkeling op betaalgebied? In ieder geval eentje die al bijna praktijkrijp is.
Vitam Catering begint op 1 januari een proef met Cashless Betalen. Medewerkers van de Rabobank Sint-Oedenrode Schijndel kunnen dan met een betaalsticker op hun mobiele telefoon afrekenen.

Cashless betalen met sticker op mobieltje

De cateraar doet dat in samenwerking met de Rabobank en Multicard, aldus Out-of-home.nl. ‘De betaling van de lunch is binnen één seconde afgehandeld, door simpelweg de mobiel tegen de lezer te houden. Met name voor dit soort microbetalingen is Cashless Betalen uitermate geschikt’, meldt Vitam Catering op haar website.

Edgar Seesink van Vitam Catering: ‘Naast de snelheid van handelen, is het feit dat je als lunchgebruiker altijd ‘geld’ op zak hebt, een groot voordeel. De betaalsticker wordt in de meeste gevallen in de telefoon geplakt en zonder telefoon gaat tegenwoordig bijna niemand meer op pad. Geld lenen bij een collega of in het ergste geval de lunch overslaan, hoeft niet meer.’

Het opladen van de mobiele portemonnee kan op verschillende manieren. Een daarvan is via een speciale smartphoneapplicatie. Volgens Thijs van Alebeek van Multicard is het systeem veilig: ‘De tegoeden in de mobiele portemonnee staan veilig bij de bank, niet op de sticker of telefoon. Bij verlies of diefstal kan de sticker altijd direct geblokkeerd worden.’

Reageer op dit artikel