nieuws

Cateraar en Vliegerfeest leggen ruzie bij

Catering

Het Groningse Van Gelder Catering stond deze week tegenover de stichting Vliegerfeest in de rechtbank vanwege een kort geding over een cateringcontract. Tot een uitspraak van de rechter hoefde het niet te komen, want in onderling overleg kwamen ze tot een oplossing.

Cateraar en Vliegerfeest leggen ruzie bij

De afgelopen twee jaarities verzorgde het Groninger bedrijf de catering van het Vliegerfeest in Emmen. Vorig jaar werd een optie genomen op nog eens drie afleveringen van het meerdaagse spektakel.

Nathan van Gelder ging er van uit dat de voorwaarden ongewijzigd bleven, maar de stichting kwam plotseling met nieuwe condities op de proppen. Zo wilde het een kleiner percentage van de omzet, maar wel drie keer zoveel pachtgeld. Daar ging Van Gelder niet mee akkoord: ‘Je moet tijdens de wedstrijd niet de regels veranderen’, zegt hij in Dagblad van het Noorden.

Omdat ze er onderling eerst niet uit dreigden te komen, stapte Van Gelder naar de rechter. Enige haast was ook geboden: het Vliegerfeest is van 22 tot 24 augustus.

Tijdens de zitting gaf de rechter aan dat een uitspraak wel eens in het voordeel van de cateraar zou kunnen uitpakken. Dit was voor de betrokkenen voldoende om buiten tussenkomst van de rechter tot overeenstemming te komen.

‘We gaan door op de wijze zoals we vorig jaar hebben afgesproken. We zijn als volwassen kerels over het probleem heen gestapt’, aldus de cateraar. ‘En nu gaan we er een mooi feest van maken.’

Reageer op dit artikel