nieuws

Cateraar in nieuwe keten verssupers

Catering

Er is een belangrijke rol weggelegd voor een cateraar in een nieuwe keten van verssupers. Vanuit de Nederlandse landbouwsector wordt binnenkort een nieuwe keten van verssupermarkten met veel regionaal assortiment gelanceerd. Een cateraar moet in de winkels ter plekke maaltijden gaan maken.

Cateraar in nieuwe keten verssupers

Dat meldt het culinaire tijdschrift Bouillon Magazine op zijn website. Voorlopig zijn er voldoende middelen voor vijf winkels. Ook wordt er gewerkt aan een stedelijke variant. Hiervan openen er twee in Amsterdam onder de naam Marqt.

Streekeigen producten
Een van de drijvende krachten achter het nieuwe initiatief is Jaap Hoek Spaans, bekend van de Groene Hoed. Dit is een organisatie die zich richt op de promotie van streekeigen producten en levert aan diverse restaurants.

Hoek Spaans ziet supermarkten voor zich waarin alles vers en verantwoord is, terwijl de landbouw de eigenaar is. Hoek Spaans is afkomstig uit Middelie in Noord-Holland. Daar in de buurt moet waarschijnlijk ook de eerste winkel komen.

Een cateraar moet in de winkels ter plekke gerechten gaan maken. Het agf en zuivel komt via De Kas en de Groene Hoed. Het vlees is afkomstig van Waterland Weelde van Jan Splinter.

Reageer op dit artikel