nieuws

Cateraar krijgt meer werk

Catering

Steeds meer organisaties besteden hun facilitaire diensten uit. De Nederlandse markt voor catering, beveiligingsdiensten, schoonmaak- en receptiewerk is vorig jaar door de grens van euro 40 miljard gebroken.

Cateraar krijgt meer werk

De gezamenlijke omzet van de facilitaire dienstverleners in Nederland nam toe van 22,6 tot 25,6 miljard euro. Dat blijkt uit een tweejaarlijks onderzoek naar facility management dat is uitgevoerd door adviesbureau Twynstra Gudde. Zo meldt het AD.

De grootste stijging deed zich voor bij afvalmanagement, waar de omzet met euro 1,3 mrd steeg tot euro 5,8 mrd. De sector waar het meest wordt uitbesteed, is traditioneel de schoonmaakbranche.

Integrated facility management

De onderzoekers voorspellen verder dat de bestedingen voor ‘integrated facility management’, het uitbesteden van alle facilitaire diensten aan één externe partij, zullen groeien. KLM, Philips en DSM hebben die stap al genomen.

Reageer op dit artikel