nieuws

Cateraar laat kinderen met beperking koken

Catering

Van Essen Catering heeft kinderen met een beperking aan het werk gezet. Ze kookten in de keuken van de cateraar in Hooglanderveen voor dertig gasten. De kinderen bakten hamburgers, bereidden sandwiches en kleedden desserts aan.

Cateraar laat kinderen met beperking koken

De leerlingen van de Koningin Emmaschool uit Amersfoort staken de handen flink uit de mouwen. Ze verzorgden aan de zijde van Wim en Paul van Essen een complete lunch voor dertig vrijwilligers van de Kledingbank Amersfoort, Voedsel Focus Amersfoort en Stichting Philadelphia.

Dertig gasten moesten die middag worden gevoed in ’t Duysthuisje in Hooglanderveen. In samenwerking met personeelsleden van Rabobank Amersfoort en omstreken werd een driegangenmenu bereid.

Volgens Van Essen slaagden de leerlingen van de Koningin Emmaschool met vlag en wimpel voor de kookworkshop. ‘Ze pikten het snel op. De kwaliteiten van mensen met een verstandelijke beperking worden vaak onderschat. Ten onrechte, want ze kunnen bijvoorbeeld binnen onze organisatie van grote waarde zijn.’

Reageer op dit artikel