nieuws

Cateraar Ria Joosten speelt rol bij keurmerk Limburgse producten

Catering

Een keurmerk voor producten van eigen bodem dat garandeert dat gerechten minimaal 75 procent Limburgs zijn. Tot en met het voer waarmee het varken is gevoerd. Dat concept introduceert een aantal Limburgse ondernemers op de Floriade, zo is bekend gemaakt.

Cateraar Ria Joosten speelt rol bij keurmerk Limburgse producten

Negen producenten van streekproducten uit de hele provincie hebben samen met Ria Joosten Catering, LLTB en ZON fruit & vegetables de krachten gebundeld om het ‘streekmerk’ in de markt te zetten. Het is de bedoeling dat het keurmerk na de Floriade zijn intrede doet in de provincie en daarbuiten, zo meldt Limburgs Dagblad/ De Limburger.

Om het logo te mogen voeren moeten telers, fokkers en restaurants aan strenge eisen voldoen. De initiatiefnemers presenteerden hun plannen in Maasbree.

Niet iedere lezer van de krant is overigens onder de indruk. ‘Laat ze eerst eens wat gaan doen aan de hoge concentraties antibiotica in het veevoer. Zodat resistentie van bacteriën eens tegen gegaan wordt. Een probleem dat men al decennia onderkent, maar waar men doof en blind voor is. Als het vee maar snel groeit’, aldus Wilbert Vreuls.

Reageer op dit artikel